U trendu

NORD fest od 8. septembra u Beogradu i Sremskim Karlovcima

BEOGRAD – Manifestacija namenjena promovisanju književnosti i kulture nordijskih zemalja u Srbiji, pod nazivom „NORD fest“, biće prvi put održana od 8. do 10. septembra ove godine na dve lokacije, u Beogradu i Sremskim Karlovcima, najavili su organizatori.

Program manifestacije biće upriličen, pod organizacijom izdavača Treći Trg i Srebrno drvo, u prostorijama Narodne biblioteke Srbije i Karlovačke gimnazije, kao i u knjižari „Treći Trg & Srebrno drvo“ (Belgrade Design District).

Tema ovogodišnjeg festivala je jednakost, što će biti predstavljeno na književnim delima autorki iz Norveške, Danske i Švedske, među kojima su Ulaung Nilsen, Asta Olivie Nordenhof, Maren Uthaug, Lidije Sandgren i Agnes.
Gošće festivala će svoje romane predstaviti beogradskoj i karlovačkoj publici, uz prevoditeljke i urednice koje će domaćoj publici približiti tematiku .
U petak, 9. septembra, u Narodnoj biblioteci Srbije, biće održana projekcija filma „Leptirov let“ danskog režisera Jacobsena, dok će završni program trećeg festivalskog dana, posvećenog švedskoj književnosti i muzici, biti promocija tradicionalne i popularne švedske muzike u izvođenju harfistkinje Sofije Sibinović.

Čitav festival organizovan je u saradnji sa Narodnom bibliotekom Srbije i Karlovačkom gimnazijom, uz podršku Ambasade Norveške, Ambasade Danske, Ambasade Švedske, „Norla fondacije“, Danske umetničke fondacije i Švedskog umetničkog saveta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar