U trendu

Nova izložba 2. septembra u galeriji „Novembar”

BEOGRAD – Samostalna izložba pod nazivom „No Pills, Just Pillows” vizuelne umetnice Milene Milosavljević biće otvorena 2. septembra u galeriji „Novembar” u Beogradu, javili su organizatori.
Pored istaknutog rada „40 kilograma teška priča” koje je publika ove galerije imala prilike da vidi na grupnoj izložbi „Desiring Maćines”, autorka Milosavljević će ovaj put sve do 10. oktobra predstaviti novi opus nastao u prethodnih godinu dana.

Nova postavka predstavlja projekat različitih medija – od betonske skulpture, preko crteža i objekata u prostoru do video-performansa.

Različite teme su prisutne na ovoj izložbi – ispitivanje odnosa između duhovne i materijalne realnosti i preispitivanje simbola kao komunikacionih kanala koje ljudi koriste u svakodnevici.

U autorskom tekstu o izložbi istoričarka umetnosti Ana Knežević je zapisala da ima nečeg zlokobnog u tom savremenom znaku – „smajliju” kao „dodatku duše“, toj komunikaciji putem ekrana koja se odvija u sjaju i u tišini.

Prema njenim rečima, taj vid kontakta takođe sadrži nešto turobno i sablasno, sličnog zapažanju na društvenoj mreži Tviter kako „sva pasivna agresija sveta staje u ovaj smajli“, a upravo tu nelagodnu poziciju bivanja u dodiru odmah, a „na daljinu“, u svom radu propituje umetnica Milena Milosavljević.

Svečano otvaranje izložbe biće realizovano 2. septembra od 18 sati na adresi galerije „Novembar” – Kursulina 22.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar