U trendu

Nova ploča Mašima Savića “Vještina Boutique” u aprilu

ZAGREB – Nova ploča “Vještina Boutique” hrvatskog pop muzičara Masima Savića (Mas simo), koja je bazirana na koncertnoj turneji slavnog pevača, po planu bi trebalo da bude objavljen tokom aprila, najavila je diskografska kuća i distributer za region Menart.
Kako i sam priznaje Masimo, teško je odabrao koje pesme želi da vidi na vinilu, ali je na kraju izdvojio sedam koncertnih izvođenja kultnih pesama – “Bacila je sve niz rijeku”, “Iz jednog pogleda”, “Da mogu”, “Razgovor s konobarom”, “Loše vino”, “Ne plači”, “Sve će to, mila moja, prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš”.
Krajem 2019. godine, kada pandemija još nije bila ni blizu potresa koji je napravila celom svetu, Masimo je održao po regionu zapaženu turneju istog naziva “Vještina Boutique”, kada je posetio i Beograd i imao dve rasprodate večeri u prestižnom muzičkom klubu BitefArtCafe na Paliluli.
Time je spomenuta turneja zapravo obeležila 15 godina od izlaska čuvenog albuma “Vještina” koji je zauvek obeležio Masimovu karijeru, i vratila ga u sam vrh muzičara koji često gostuju svuda po zemljama bivše Jugoslavije.
Zahvaljujući upravo tom albumu, Mašimo je prvi put nakon raspada Jugoslavije gostovao u Beogradu na sceni Doma sindikata (sada Kombank dvorana) pre 15 godina, i sa obradama kultnih hitova domaće, regionalne scene odmah je osvojio publiku, te se tako odomaćio u prestonici Srbije.
Onda je koncerte dalje tradicionalno održavao na Velikoj sceni Centra Sava, ali i na pozornici pomenutog kluba BitefArtCafe i po većim gradovima Srbije.
„Bila mi je velika želja da atmosfera izvođenja i osećaj sa ove turneje nekako ostane zabeležen i onda se rodila ideja o ploči, što me je, moram priznati sasvim oduševilo. Baš je nekako prigodan format ploča za ove pesme izvedene tom neponovljivom ambijentu”, izjavio je Masimo povodom novog projekta.
Sve antologijske numere sa ploče za njega imaju posebno značenje, naročito pesma “Ne plači” njegovog idola i velikog prijatelja Arsena Dedića, koja je odabrana za singl i spot.
Video klip je snimljen na koncertu u zagrebačkom pozorištu Gavella, u režiji priznatog autora Radislava Jovanova – Gonza.

„Gonzo je savršeno uhvatio naše trenutke muziciranja, atmosferu i jako sam sretan što se mogu ovako verno podsetiti na te trenutke kada smo slobodno nastupali, komunicirali s publikom, putovali i prenosili našu umetnost ljudima”, istakao je Masimo.

Pesma „Ne plači“ i album „Vještina Boutique“ dostupni su na svim digitalnim servisima.

U pratnji kolega iz svog benda Ive Popeskića, Henrjja Radanovića i Elvisa Stanića, pop pevač je obišao mnoge gradove regiona i odsvirao koncerte koje muzičari i publika pamte kao izuzetne i posebne u nekim od najlepših dvorana.

Upravo se zato rodila ideja da se neka od tih live izvođenja zauvek uhvate u vremenu.
Kako bi proslavio izlazak ove ploče, Masimo planira da ponovi koncerte sa turneje, i to u Zagrebu i Puli, kada se steknu uslovi usled pandemije.
Svoj primerak ploče uskoro će fanovi Masima moći da kupe u online prodavnici kuće Menart, kao i u svim muzičkim prodavnicama širom Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar