U trendu

Nove izložbe u Kulturnom centru Beograda

BEOGRAD – Nove izložbe obeležiće april i maj u Kulturnom centru Beograda, najavili su danas iz KCB-a.

Izložbe će biti otvorene za publiku od četvrtka, 22. aprila u 12 časova i trajaće do 3. juna.

U Galeriji Artget, Jelena Matić, umetnička direktorka galerije u 2015, u jubilarnoj 20. sezoni, predstavlja dvoje umetnika koji imaju veoma osobene pristupe fotografiji i svetu koji nas okružuje Sonju Žugić i Luku Klikovca sa izložbom fotografija Prelaz / Prolaz.

U Likovnoj galeriji na programu je izložba „Beogradska škola stanovanja od kraja 1950. do sredine 1980. – Kompleksnost ideja“, u okviru 16. Beogradske internacionalne nedelje arhitekture BINA.

Autorka izložbe je Tanja Damljanović Konli, uz ko-autorku Draganu Mecanov i saradnice Miu Stefanović, Tamaru Nikolić i Nevenu Ašković,

U galeriji Podroom, Igor Grubić, jedan od najistaknutijih i međunarodno najpriznatijih hrvatskih umetnika predstaviće izložbu Tragovi nestajanja.

Rad Igora Grubića uključuje prostorno-specifične intervencije u javnom prostoru, fotografiju i film.

Mala izložbena postavka u Beogradskom izlogu, pod nazivom „Naselje Cerak Vinogradi – Kulturno dobro Republike Srbije“, predstalja vizuelni podsetnik na vrednosti i značaj naselja Cerak Vinogradi, kao i na neophodnost da se formalna zakonska zaštita ovog izuzetnog stambenog kompleksa počne sprovoditi i u realnosti.

Ova izložba se takođe realizuje u okviru programa Beogradske internacionalne nedelje arhitekture BINA.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar