U trendu

Novi datumi za festival Music Week Tour – 30. i 31. jul

SMEDEREVSKA PALANKA – Dvodnevni muzički festival “Music Week Tour” koji je trebalo da bude održan sredinom meseca u Smederevskoj Palanci, odložen je zbog nevremena, a organizator SkyMusic je najavio nove datume – 30. i 31. jul na Gradskom trgu ovog grada.

Prve večeri u petak od 20 časova će nastupiti trubači Dejan Petrović Big Band kao i beogradski rok sastav Van Gogh, dok je subota rezervisana za bendove “Six Pack”, “Pablo Kenedi” i “Sky Ćellos”.

Ulaz je besplatan, a koncept samog festivala je takav da u svakom gradu uz najveća imena domaće muzike, nastupaju lokalni bendovi i di-džej izvođači.

Poznati festival popularne muzike obilaziće ovog leta različite gradove, a prva stanica je u Smederevskoj Palanci.

Van Gogh ove godine slavi 35. rođendan, i nakon pauze od skoro godinu i po dana bez koncerata uživo, krenuli su na veoma plodnu turneju.

Prvo su obišli region – Trebinje i Skoplje, da bi dominirali na 20. izdanju festivala Exit u Novom Sadu, i nastavili put cele Srbije na raznim manifestacijama (Moto skup u Paraćinu, Palanački Dunav Fest u Bačkoj Palanci) ili na solo koncertima (Priboj).

Poslednji album “More bez obala” (2019) doživeo je luksuzno reizdanje tokom pandemije, kada su se iznedrili i novi muzički spotovi za pesme “Više te ne volim k’o pre” i “Kakvo divno veče”.

Frontmen Zvonimir Đukić Đule, bubnjar Srboljub Radivojević Srba i bas gitarista Dragan Ivanović Gaga sledeću destinaciju imaju Makedoniju, i to 6. avgusta Antički teatar u Ohridu i dan kasnije u prostoru Heraklea u Bitolju.

Dejan Petrović Big Bend je popularan sastav širom zemlje i regiona poznat po izvođenju srpske tradicionalne muzike, koju često kombinuju sa modernim elementima, i ponosno nose titulu Ambasadora srpske trube.

Imali su rasprodate koncerte u Beogradu na scenama Sava centra, Bell Expo centra, a redovni su i na Beer festu.

Veterani domaće pank-rok scene, bend Six Pack, nastupiće u Smedervskoj Palanci drugog dana Music Week Tour-a pred publikom iz svog grada, a uz njih nastupaju mladi reper Pablo Kenedi i talentovane violončelistkinje sastava Sky Cellos.

Festival Music Week prethodnih godina osvojio je posetioce Kopaonika, kao i goste iz Beograda, a ove godine kreće na turneju po Srbiji.

Pokrovitelj manifestacije je Opština Smederevska Palanka, dok je organizacija u rukama proverene produkcije SkyMusic, koja je dovodila velike svetske pop zvezde kao što su Rijana ili Enrike Iglesias.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar