U trendu

Novo tumačenje „Romea i Julije“

Inscenacija Šekspirovog komada „Romeo i Julija“, koja će premijerno biti prikazana na ovogodišnjem Birmingham Fringe festivalu, u nekom drugom vremenu bi sigurno izazvala veliki skandal. Danas, drugačije tumačenje tragedije o dvoje mladih ljubavnika, podstiče samo „mlake“ i sporadične negativne reakcije.

U predstavi koju priprema reditelj gospođica Nick Fogg, 28, a koja će biti izvedena u birmingemskom pozorištu The Crescent Theatre, Romeo i Julija su dve devojke, zaljubljene jedna u drugu. U naslovnim ulogama će se pojaviti glumice Kate Hilder i Bobby Bancroft, koje će, u nekim scenama, biti u zagrljaju potpuno nage.

Britanski Odbor za kontrolu medija je protestovao, tvrdeći da se u predstavi seksualna izopačenost koristi, samo da bi se privukla što veća publika. Dama koja se nalazi na čelu ansambla ovakvom reakcijom i nije previše uzbuđena, jer je jedina takve vrste. Objašnjava da joj nije bila namera da sablažnjava: „Autor (Šekspir) je ispoštovan, tekst nije promenjen, ali je priča osavremenjena kako bi bolje komunicirala sa današnjom publikom.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.