U trendu

“Novogodišnji put oko sveta” 23. decembra u Teatru Vuk

BEOGRAD – Premijera praznične baletske predstave “Novogodišnji put oko sveta” u koreografiji i režiji Ivana Kozlova iz Ukrajine, biće izvedena 23. decembra u dva termina od 11 i 15 časova na velikoj sceni “Aleksandar Popović” Teatra Vuk iz Beograda.

Projekat se realizuje u izvođenju kompanije Balet mladih i studenata Instituta za umetničku igru iz Beograda, a sav prihod od prodatih karata biće doniran u humanitarne svrhe.

Publiku će u nezaboravnu plesnu avanturu povesti glavni akteri Filip i Lana sa centralnog trga svog grada gde se proslavlja Nova godine, a junacima odmaže zla vila Ognjenka, koja je zbog osvete odlučila da ukrade praznike.

Onda se u bajku uključuje i dobra vila Mojca, kojašalje Filipa i Lanu na put oko sveta preko Španije, Ukrajine, Kine, Škotske, Afrike, Persije, Holandije do Srbije, upoznavajući ih sa različitim kulturama i običajima celog sveta, kako bi vratila praznike i radost.

Asistenti koregrafa čitav tim saradnika: Ekaterina Kozlova, Milica Bezmarević, Mila Stijak, Ognjen Vučinić, Velimir Agovski i Ana Spremić.

Projekat su podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Teatar Vuk i Narodno pozorište iz Beograda.

Baletska predstava biće održana uz poštovanje svih epidemiolosksih mera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.