Novosadske dečije Zimzarije od 23. decembra onlajn

NOVI SAD – Jubilarne 10. Novosadske dečije Zimzarij, tradicionalna manifestacija posvećena deci, održaće se u onlajn formatu u skladu sa pandemijom, od srede, 23. decembra na YouTube kanalu Dečijeg kulturnog centra Novog Sada (DKCNS).

Tokom trajanja desetih Zimzarija biće prikazano 15 sati programa za decu i tinejdžere, koji će se odvijati sve do 31. decembra, dok će radionice i deo programa deca moći da prate do kraja raspusta takođe na YouTube-u.

Zimzarije će i ove godine uvesti decu u muzejske, galerijske i ostale „virtuelne“ prostore u kojima će upoznati značajna umetnička dela, ličnosti iz prošlosti, gledati edukativne predstave, performanse.

Takođe će učestvovati u kreativnim radionicama, slušati mini koncert i družiti se sa rokerima sa domaćih i regionalnih prostora koji će im pričati priče za laku noć.

Kraj jubilarnih Zimzarija od 28.12. obeležiće Novogodišnji dečiji kulturni karavan, koji će se tematski odrediti prema proslavi predstojećih praznika.
Kompletan program ovogodišnje onlajn manifestacije biće predstavljen od sutra na sajtu DKCNS www.dkcns.rs ili na zvaničnoj Facebook stranici.

Emitovanje će se odvijati na YouTube kanalu, Facebook-u i Instagram stranici DKCNS.

Osim velikog broja izložbi, atraktivan deo programa svakako će biti zanimljiv izbor pozorišnih edukativnih predstava za decu: “Bez alata nema ni zanata”, “Kontrolni”, “Vilinska zavrzlama”, “Teenage story – Istine o odrastanju”, “Zloćko i Deda Mraz”, “Dve novogodišnje jelke” i “Novogodišnja čarolija”.

Muzički program, između ostalog, prikazaće mini koncert i intervju veoma talentovane devojčice Lane Zorjan, a Dečija redakcija RTV Vojvodine će predstaviti serijal “Iz starog kofera” u nekoliko nastavaka koji ilustruje “Zimzarije” od 2011. godine do danas.

Takođe, na festivalskom repertoaru u planu je i premijera animiranog filma “Novi Sad – dečija prestonica kulture 3” u produkciji DKCNS.

Novosadske dečije Zimzarije organizuje Dečiji kulturni centar Novi Sad uz podršku Uprave za kulturu Grada Novog Sada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.