U trendu

Obeleženo 28 godina postojanja Bitefa

Bitef teatar je povodom 28 godina postojanja organizovao slavljeničku konferenciju za novinare, koja je održana na Dunavu, u Kladovu.

Konferenciji su prisustvovali direktor Bitef teatra Miloš Latinović, PR Bitef teatra Slavica Hinić, menadžer opštine Kladovo Saša Nikolić. Medju zvanicama su bili i direktor Turističke organizacije Kladovo David Djurdjević i menadžer hotela „AqastarDanibe“ Gorana Nikolić, čije su organizacije pružile podršku pri realizaciji ovog skupa.

„Bitef teatar je na svoj 28. rodjendan važan činilac kulturnog života u Srbiji, a učinićemo sve da nam u kvalitativnom smislu ta značajka bude sve svetlija i bolja“, istakao je Latinović povodom Dana pozorišta Bitef.

Dan pozorišta će biti propraćen bogatim martovskim programom, a 15. marta je i premijera predstave „Tri lica samoće“, reditelja Flipa Marinkovića, po tekstu Miloša Latinovića. Tekst predstave je posvećen ženama okruženim ratom. Pored premijere u teatru će se igrati i savremeni irski ples „Ovo je irski ples“, kao i predstava „Alan Ford, epizoda Povratak otpisanih“.

Konferencija na Dunavu je počela u Tekiji i nastavila se obilaženjem znamenitosti kao što su: Trajanova tabla, lik kralja Decebala uklesanog u steni, manastir Mrakonije, signalne staice, kao i mesto gde je Dunav najuži  –  Veliki Kazan. A nakon zvanične konferencije novinari su obišli i Hidrocentralu Djerdap i Arheološki muzej u Kladovu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.