Objavljen nomincije za Zlatni Globus, među njima „Mank“

LOS ANĐELES – Holivudska drama „Mank“ i satira „Obećavajuća mlada žena“ (Promising Young Woman“) nominovani su za filmsku nagradu Zlatni globus 2021, dok su televizijske serije „Kruna“ i „Mandalorijanac“ nominovane za najbolju seriju, javlja Rojters.
Takmičenje za najbolji dramski film za Zlatni globus takođe uključuju naslovi „Nomadlend“, „Suđenje Čikagu 7“ i „Otac” sa Entonijem Hopkinsom.
Satira “Borat naknadni film“, filmska verzija brodvejskog hit mjuzikla „Hamilton“, „The Prom“, „Music“ i „Palm Springs“ će se takmičiti u posebnoj kategoriji za mjuzikle i komedije.
Nagrade Zlatni globus, u eri pandemije, prema planu bi trebalo da budu svečano uručene na ceremoniji 28. februara, u Los Anđelesu, a koju će voditi glumice Tina Fej i Ejmi Poeler.

Jedan od favorita za Zlatni Globus, spomenuto ostvarenje “Mank” Dejvida Finčera pruža portret holivudskog scenariste u problemima sa alkoholom – Hermana Mankijeviča, koji se proslavio filmom “Građanin Kejn”, remek delo Orsona Velsa (1941).
Glavnu ulogu tumači Geri Oldman, kome mnogi prognoziraju još jednog Oskara, nakon trijumfa sa istorijskom dramom “Najmračniji čas” (2017).

Nominovane i pobednike bira Holivudsko udruženje stranih novinara (Hollywood Foreign Preš Ašociation – HFPA).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.