U trendu

Objavljena knjiga “Život na crticu” Dejana Grujića

BEOGRAD – Prva knjiga novinara, radio voditelja i diplomiranog glumca Dejana Grujića, pod nazivom “Život na crticu”, objavljena u izdanju kuće Liberland iz Beograda.

Zaposlen kao urednik i voditelj-novinar na Radiju 202, poznat po jutarnjem programu “Ustanak”, Grujić (52) publikovao je knjigu od sadržaja priča koje je prvenstveno pisao za “Crticu 202” i delio ih sa slušaocima i pratiocima na društvenoj mreži Facebook.

Kako navodi autor, sve je počelo 2010. godine kada je tadašnji glavni i odgovorni urednik tog radija Darko Dača Kocjan ponudio Grujiću mesto urednika jutarnjeg programa i predložio mu da u okviru toga, svakog jutra, na početku emisije, saopšti u kratkom autorskom tekstu, svoje utiske o događajima i ljudima koji su uticali na njih, iz ugla sasvim običnog čoveka, građanina Srbije.

Upravo te kratke priče su bile nazvane – crtice, i taj oblik izveštavanja i pisanja potrajao je sve do 2018. godine, a onda se pojavio Karlo Astrahan, kulturni poslenik, koji je došao na ideju da se sve crtice sakupe u jednu knjigu i objave.

Grujić je diplomirao glumu, ali se tim pozivom više ne bavi, a u svestranoj karijeri je voditelj, spiker, novinar, urednik, a sada još pisac i bloger.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.