U trendu

Od jeseni novi ciklus koncerata: Kolarac – tvoj svet muzike

Centar za muziku Kolarčeve zadužbine pokreće novi ciklus koncerata pod pokroviteljstvom Telekoma Srbije. Komplet ulaznica je u prodaji od ponedeljka 21. septembra, po ceni od 3500 dinara. Pojedinačne ulaznice su u prodaji mesec dana pre održavanja koncerta.

Strastveni virtuoz i pijanista Nikolaj Demidenko ugostiće beogradsku publiku 9. novembra 2015. u 20h u Velikoj dvorani. Demidenkov repertoar obuhvata širok spektar muzičke literature koji uključuje dela Baha, Klementija, Mendelsona, Mocarta, Musorgskog, Rahmanjinova, Skarlatija, Šostakoviča. Diskografija Demidenka obuhvata veliki broj izdanja, uključujući nagrađivani kompakt disk sa delima Šopena, Medtnera i Skarlatija.

Kvartet PagaGnini će se pretstaviti publici 21. decembra 2015. u 20h u Velikoj dvorani.

PagaGnini nije samo običan koncert. Muzičari na sceni igraju, plešu, skaču, smeju se, plaču a zajedno sa njima publika učestvuje u predstavi, pa tako nastaje jedinstveni šou program – originalna komedija u kojoj se, između ostalog, violina i violončelo transformišu spontano u nove i originalne instrumente (gitare, mandoline, udaraljke …). Tokom nastupa, virtuozni violinista Ara Malikian zajedno sa još tri muzičara, ne samo da genijalno izvodi neke od najpoznatijih kompozicija Mocarta, Pahelbela, već uključuje popularne žanrove kao što su džez, rok ili folk.

Foto: Kolarac.rs

Ljubitelji opere imaće priliku da 4. februara 2016. u 20h u Velikoj dvorani prisustvuju operskom gala koncertu. U ovom spektaklu učestvuju Dušica Bijelić, sopran, Milijana Nikolić, mecosporan, Rozario la Spina, tenor, Nikola Mijailović, bariton, Đorđe Nešić, klavir.

Jasminka Stančul, virtuoz na klaviru nastupiće 7. marta 2016. u 20h u Velikoj dvorani.

Stančul, svojevremeno student Akademije umetnosti u Novom Sadu, nakon pobede na Internacionalnom pijanističkom konkursu Betoven (1989) živi i stvara u Beču. U toku svoje izvanredne karijere svirala je sa Bečkim simfoničarima, Salcburškom kameratom, orkestrom Mocarteum i Brukner iz Linca, Hajdn iz Bolcana, Praškim simfonijskim, Slovačkom filharmonijom, Varšavskom, Zagrebačkom i mnogim drugim. Sarađivala je sa dirigentima kao što su Aleksejev, Fiš, Graf, Horvat, Kun, Mazel, Zanderling.

Kamerni orkestar Franc List, predstaviće se publici 20. aprila 2016. u 20h u Velikoj dvorani. Gost ovog mađarskog orkestra je violinista iz Kine Ning Feng.

Foto: Kolarac.rs

Franc List iz Budimpešte izgradio je izuzetnu međunarodnu reputaciju. Gostovali su u više od 50 zemalja i u dvoranama kao što su i Karnegi Hol u Njujorku, Sidnej Opera, Santori sali u Tokiju, Teatar de la Vil u Parizu, Koncertgebau u Amsterdamu. Oni održavaju koncerte u skoro svim zemljama u Evropi. Među brojnim nastupima izdvajaju se, i festivali u Askoni, Bezansonu, Edinburgu, Flandriji, Helsinkiju, Lucernu, Montreu, Salzburgu, Santanderu, Moricburgu.

Kineski violinsta Ning Feng osvojio je prvu nagradu na takmičenjima Paganini u Đenovi 2006. godine i od tada njegova karijera ide uzlaznom linijom. Veliki broj nastupa je ostvario širom sveta kao solista ali i na turnejama sa velikim orkestrima.

 

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.