U trendu

Odabrani najbolji radovi konkursa „Evropa je ovde 2021“

BEOGRAD – Tročlani žiri odabrao je tri najbolja rada na umetničkom konkursu „Evropa je ovde 2021“ koji su organizovali Delegacija Evropske unije u Srbiji i Euinfonet projekat, saopštili su organizatori.

Umetničku inicijativu pod nazivom „Evropa je ovde 2021“ organizatori su pokrenuli u sklopu aktivnosti obeležavanja Dan Evrope u Srbiji.

Na taj način pružena prilika je studentima osnovnih, master i doktorskih studija na umetničkim fakultetima da nam se pridruže svojim kreativnim i maštovitim idejama.

Kao najbolje interaktivne umetničke instalacije ocenjene su Interaktivna instalacija koju je osmislio tim departmana za primenjene umetnosti Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu, zatim „(O)kruži se“, koju je osmislio tim studenata 3IK sa Fakulteta primenjenih umetnosti i Arhitekonskog fakulteta u Beogradu i „Rast“, autorski rad tima studenata sa Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.

Svaki od tri predloga će dobiti 5.000 evra (neto, u dinarskoj protiv vrednosti) za realizaciju instalacije, izlaganje, logističke troškove i troškove autorskih honorara.
Radove je ocenjivao žiri u kojem su bili Mateja Norčič Štamcar, zamenica šefa Delegacije EU u Republici Srbiji, Maja Ćirić, nezavisna kustoskinja i umetnička kritičarka i Katarina Živanović, šefica izložbenog salona Galerije Srpske akademije nauka i umetnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.