U trendu

Odložena premijera predstave “Deobe” u NP Niš

NIŠ – Premijera predstave ,,Deobe“ prema romanu Dobrice Ćosića, u režiji Juga Radivojevića, zakazana za sutra u Narodnom pozorištu Niš, odlaže se zbog bolesti glumca iz komada, javili su iz direkcije tog teatra.

Uprava NP Niš će obavestiti javnost o naknadnom terminu izvođenja premijere, koja je zapravo bila planirana da se izvede u dva dana – na dan pozorišta 11. marta kao obeležavanje 134 godine postojanja teatra, i dan kasnije, u petak.
Ova predstava je koprodukcija Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Narodnog pozorišta Niš i Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici.

Dramatizaciju antologijskog romana “Deobe” potpisuje Spasoje Ž. Milovanović, upravnik NP Niš, dok je dramaturg na predstavi Božidar Knežević.

Takođe, još dve predstave su u pripremi u produkciji NP Niš, prva je “Gde smo stali” pod drami Marjana Todorovića, u režiji Nenada Todorovića, koja će takođe imati dve premijere – 17. i 21. marta.
Komad “Heroj nacije” Ivana M. Lalića, u režiji spomenutog upravnika NP Niš, biće predstavljen publici tokom aprila.
Ta komedija je pod tim naslovom igrana ranije u NP “Toša Jovanović” u Zrenjaninu, kao i pre više od 20 godina na sceni Zvezdara teatra pod drugim nazivom – “Moj otac u borbi protiv nitkova iz svemira”, kada su igrali Danilo Bata Stojković i Milena Dravić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.