Održan koncert „Velikani španskog muzičkog pera”

BEOGRAD – Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ organizovao je u okviru obeležavanja 120. godišnjice postojanja, a u saradanji sa Ambasadom Kraljevine Španije u Beogradu, koncert kojim se pridružio međunarodnom obeležavanju godišnjica smrti trojice najznačajnijih španskih kompozitora 18, 19. i 20. veka i njihovom proslavljenom nacionalnom instrumentu – gitari.
Koncert pod nazivom „Velikani španskog muzičkog pera“ održan je sinoć u Svečanoj sali Doma Vojske u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Publika je mogla da uživa u vokalno-instrumentalnim delima Fernanda Sora, Franciska Tarega i Hoakina Rodriga u izvođenju renomiranih srpskih umetnika, mecosopraniskinje Jadranke Jovanović i gitariste Uroša Dojčinovića, uz pratnju Simfonijskog orkestra Umetničkog ansambla „Stanislav Binički“ pod dirigentskom palicoma Katarine Božić.

Specijalni gosti na koncertu bili su Tamara Vučić, supruga predsednika Srbije, i ambasador Kraljevine Španije Migel Fuertas Suares.
Na početku koncerta, načelnik Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, kapetan fregate Svetozar Vasileski, zahvalio je gostima i publici na prisustvu i istakao značaj obeležavanja jubileja Ansambla, posebno ovog koncerta u okviru međunarodnog obeležavanja vrednog jubileja španske kulture.
Ambasador Kraljevine Španije Migel Fuertas Suares istakao je poseban odnos koji dve zemlje imaju i koji je bio naročito dobar u teškim vremenima za srpski i španski narod.

On je posebnu zahvalnost izrazio na saradnji koju je u tokom mandata imao sa ansamblom „Stanislav Binički“, koji i ovog puta učestvuje u međunarodnoj proslavi jubileja koji je posebno bitan španskom narodu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.