U trendu

Održana Beletango priredba u Centru „Vlada Divljan“

BEOGRAD – Tradicionalna Baletango Novogodišnja priredba održana je danas u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ u Beogradu u saradnji sa Opštinom Palilula i Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka „Nurdor“.
Projekat Baletanga, plesnog programa za decu koji su osmislile i organizovale Ana Gajić i Vanja Đurović, izveden je pod sloganom “Malim koracima stvaramo velika dela”, a sa željom podržavanja dečjeg stvaralaštva, kroz uvažavanje različitih umetničkih formi.

Voditeljka programa Maja Živanović istakla je u svom uvodnom govoru da ova manifestacija ima za cilj podsticanje druženja među decom.

“Ovogodišnje izdanje je dobilo poseban karakter, jer će deca na divan način pomoći svojim vršnjacima kojima je pomoć neophodna. Sav dobrovoljni prilog biće namenjen “NURDOR-u”, Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka. To su ljudi koji čine čuda i na poseban način olakšavaju i ulepšavaju život deci i njihovim roditeljima”, kazala je Živanović.

U okviru programa pored Baletango škole, učestvovala su deca iz drugih baletskih studija poput “Kopelije”, “Centra za kulturu Vlada Divljan”, “Labudić”, zatim balerinice iz plesnog udruženja “Pirueta”, te “Metadance”, “Adagio” i mnogi drugi.

Balerine su izvodile različite koreografije uz klasičnu i modernu muziku, a za svaku izvedbu dobijale su gromoglasan aplauz iz pune sale Centra za kulturu “Vlada Divljan”.

U sklopu Novogodišnje priredbe predstavljena je i autorska izložba fotografija “Malim koracima stvaramo velika dela” Boška Bunuševca.

Odabrane fotografije oslikavaju najinspirativnije trenutke u radu Baletango škole.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.