Okončan prvi festival Beogradske filharmonije

BEOGRAD – Seriju od 10 koncerta, započetu 2. februara, Beogradska filharmonija je pod upravom šefa dirigenta Gabrijela Felca, na uverljiv način završila večeras u svojoj sali izvodeći dela Stravinskog, Šuberta i Malera.

Večerašnjim koncertom okončan je prvi Festival Beogradske filharminje u čijem programu su se našli nastupi različitih kamernih sastava filharmoničara, ali i celog orkestra.

Gabrijel Felc za Tanjug kaže da je festival beogradske filharmonije bio jako uspešan.

„Imali smo šest orkestarskih i četiri koncerta kamerne muzike. Predstavili smo naše, filharmonijske snage. Bilo je veoma intenzivno i zaista sve čestitke i poštovanje za muzičare koji su izdržali jak tempo. Publika je veoma uživala u svim nastupima, jer Beogradska filharmonija je prepoznatljiva po direktnom kontaktu sa publikoom. Emocija koju nam publika pruža iz zahvalnosti zbog živog izvođenja je najveća nagrada i najbolji rezultat našeg festivala. Veliko hvala Ivanu Tasovcu na ovoj ideji za festival, a nadalje imamo u planu da orkestar u dozvoljenom sastavu nastupa dva puta mesečno“, kazao je Felc.

Za kraj festivala publika je darovala orkestar brojnim poklonima iz zahvalnosti za ovoliki broj koncerata u okviru programa Prvog Festivala Beogradske filharmonije.

Posebnu emociju kod članova orkestra izazvao je Kolaž od ranijih programa Filharmonije koji su dobili od oduševljenih posetilaca večerašnjeg koncerta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.