U trendu

Olivera Kovacevic podnela 12 tuzbi protiv Ace Lukasa

BEOGRAD – Glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa Radio-televizije Srbije (RTS) Olivera Kovačević podnela je 12 tužbi protiv pevača Aleksandra Vuksanovića, poznatijeg kao Aca Lukasa.

U saopštenju njenog punomoćnika, advokata Ivana Ninića navodi se da su tužbe podnete povodom Vuksanovićevih neosnovanih i zlonamernih optužbi u vezi sa organizacijom i glasanjem na festivalu „Pesma za Evroviziju 22“, a zbog povrede ugleda i časti Kovačeivćeve.

Tužbe su podnete Prvom osnovnom sudu i Višem sudu u Beogradu protiv Vuksanovića i sa njim poslovno povezanih subjekata, koji su, kako tvrdi Kovačevićkin advokat, „sinhronizovano plasirali i distribuirali neistinite informacije o navodnim neregularnostima koje su pratile festival“.
„Pažljivom analizom javnih nastupa, Aleksandra Vuksanovića i njegovog PR tima, izdvojene su sve optužbe koje su takvog inteziteta da nužno zahtevaju sudsku zaštitu, a kako se nekažnjeno u javnosti ne bi ponavljale i bacale senku sumnje na regularnost, kako ovogodišnjeg, tako i svakog buduceg takmičenja“, navodi se u saopštenju.
Na taj način Kovačević želi da zaštiti ne samo svoj ugled, već i ugled svojih saradnika iz tima RTS-a, stručnog žirija i publike koja glasa, a pre svega da sačuva integritet svih izvođača, dodaje se u saopštenju.
Takođe se ukazuje da je ovo ujedno, pravni i institucionalni odgovor na sve navode krivične prijave koju je, kako tvrdi Kovačevićkin punomoćnik, na bazi insinuacija, Vuksanović podneo tužilaštvu protiv ljudi koji su učestvovali u organizaciji „Pesma za Evroviziju 22“.

U tužbama je zbog toga istaknut i poseban zahtev Kovačevićeve da svaka presuda bude javno objavljena u štampanom ili elektronskom mediju, kako bi se sanirale štetne posledice neprimerene kampanje.

Vuksanović je pre dva dana sa menadžerom Sašom Mirkovićem podneo krivičnu prijavu protiv generalnog direktora Radio televizije Srbije (RTS) Dragana Bujoševića, Kovačevićeve i pet članova žirija „Pesme za Evroviziju ’22“ jer su, kkao oni tvrde „uticali na ishod rezultata takmičenja“.

Mediji su preneli da se u krivičnoj prijavi se, između ostalog, navodi da članovi žirija „po nalogu“ Bujoševića i Kovačević nisu glasali za Vuksanovića „iz ličnih razloga i nesuglasica“ koje postoje između Bujoševića i Kovačević sajedne strane i Lukasa sa druge strane.
Bujošević i Kovačević se optužuju da su uticali na glasove dobijene od publike, slanjem SMS poruka, na taj način što su, kako tvrdi pevač i njegov menadžer, „objavili lažne rezultate glasanja, imajući u vidu da je glasanje bilo neregularno“.

RTS je ranije saopštio da softver zbraja glasove automatski, bez mogućnosti da ljudski faktor utiče na statistiku poslatih SMS poruka i krajnji zbir glasova.

Takođe, podsećaju mediji, kompanija Komtrejd sistem integrejšn, koja je bila zadužena za obradu SMS glasova je saopštila da je galsanje bilo regularno i transparentno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.