U trendu

Operom Boemi počinje realizacija Teatra Otvoreni Balkan

BEOGRAD – Solisti Nacionalne opere i baleta iz Tirane Denis Skura i Marjan Jovanoski iz Nacionalne opere i baleta iz Skoplju gostovaće u operi „Boemi“ Đakoma Pučinija koja će biti izvedena 22. oktobra (19:30) na Velikoj sceni, saopštil oje danas Narodno pozorište u Beogradu.

Nastupom Skura u ulozi Rodolfa i Jovanoskog kao Marsela započeće realizacija nedavno potpisanog Protokola o saradnji između Srbije, Albanije i Severne Makedonije u okviru platforme „Open Balkan Theatre/ Teatar Otvoreni Balkan“, koja je usmerena na snažnije povezivanje najvažnijih nacionalnih kulturnih institucija, kaže se u saopštenju.

Direktor Opere Narodnog pozorišta Nikola Mijailović je najavio da će predstavom posle višegodišnjeg odsustva sa scene Narodnog pozorišta dirigovati Bojan Suđić, koji je 2000. godine dirigovao na premijeri ove postavke „Boema“.

„Tim povodom smo odlučili da ovo izvođenje posvetimo prvaku i tadašnjem direktoru Opere Narodnog pozorišta Predragu Protiću, koji je potpisao režiju ove i drugih predstava koje su do dan danas na repertoaru, a koji nas je napustio prošle godine”, rekao je Mijailović.

U podeli su i Snežana Savičić Sekulić, Nebojša Babić, Vuk Matić, Sofija Pižurica, Darko Đorđević, Mihailo Šljivić, Slobodan Živković i Predrag Gligorić, a u predstavi učestvuju Orkestar i Hor Opere Narodnog pozorišta i Dečiji hor „Horislavci“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.