U trendu

Otovreni Filmski susreti u Nišu, Štimcu „Pavle Vuisić“

NIŠ – Na Letnjoj pozornici u Nišu večeras je počeo 57. Festival glumačkih ostvarenja igranog filma „Filmski susreti“, koji će trajati do 26. avgusta.

Na svečanom otvaranju nagrada za životno delo „Pavle Vuisić“ dodeljena je Slavku Štimcu, koji je zahvalio kolegama na poverenju koje su mu ukazali.

„Ova nagrada nosi veliku odgovornost jer nosi ime jednog fascinantnog kolege koga sam imao čast da poznajem i da radim sa njim. Kod Pavla Vuisića me je najviše fascinirala lakoća s kojom je igrao, ležernost koja je retka i urođen osećaj za meru, harzma i talenat“, rekao je Štimac primajući nagradu.

U okviru festivala biće prikazano 12 filmova uz još dve ili tri bioskopske projekcije, a među filmskim ostvarenjima koje će publika moći da vidi nalaze se „Komedija na tri sprata“ i „Vučje bobice“, kao i niške premijere filmova „Heroji radničke klase“, „Strahinja Banović“, „Gejm“, „Usekovanje“ i „Heroji“.

Žiri, koji će odlučiti o nagradama među kojima su najvažnije Gran-pri „Naisa“, „Car Konstantin“ i „Carica Tedora“, čine predsednica Brankica Zorić-Vasović i članovi Petar Božović i Dušan Premović.

Umetnička direktorka festivala je Ljiljana Blagojević, a novi predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije Rastko Janković je novi član Saveta festivala.

Direktor festivala je Srđan Savić, direktor Niškog kulturnog centra, a selekcionu komisiju čine Ljiljana Blagojević, Dejan Dabić i Ognjen Rakčević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar