U trendu

Otvaranje „Ilustrofesta“ pomereno za 22. jul

BEOGRAD – Otvaranje Međunarodnog festivala ilustracije „Ilustrofest“ pomereno je zbog nepovoljnih vremenskih prilika za 22. jul, kada će biti održano na platou ispred Paviljona Cvijeta Zuzorić, saopštili su danas organizatori.

Festival će biti otvoren svečanom ceremonijom dodele nagrada najboljim ilustratorima.

Pored toga, istog dana će se na istoj lokaciji održati i bazar ilustracije, na kojem će mladi umetnici moći da izlažu i prodaju ilustracije i ilustrovane predmete, a on će trajati do 25. jula.

Za decu će biti organizovane besplatne radionice ilustracije koje će voditi mladi umetnici, kao i promocija dve ilustrovane knjige Eleonore Fornazari: „Oslobodi se napasnika“, koju je ilustrovao Davide Ortu, i „10 ideja kako sačuvati planetu ljubaznošću i dobrotom“, koju je ilustrovala Klarisa Koradin.

Manifestacija će biti zatvorena izložbom izabranih radova na konkursu „Više dece, više radosti“ koji je festival upriličio u saradnji sa Bankom Poštanska Štedionica sa idejom da se promoviše natalitet i rađanje kod mladih, a tom prilikom će pobedniku konkursa biti dodeljena nagrada od 1000 evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.