U trendu

Otvoren 37. Beogradski džez festival

BEOGRAD – U Domu omladine Beograda sinoć je otvoren 37. Beogradski džez festival pod sloganom „Džez plamen“ i trajaće do 31. oktobra.

Festival su otvorili kritičar Milan Popov, koji Džez festival prati od njegovog osnivanja 1971. godine, i britanski fotograf Tim Dikeson, a otvaranju je prisustvovao i gradski sekretar za kulturu Ivan Karl.

Povodom obeležavanja 50 godina svog postojanja, festival će trajati u punom formatu – šest dana, a biće održan i jedan bonus koncert u Domu omladine.

Tokom trajanja manifestacije će u salama Doma omladine Beograda i Kombank dvorane nastupiti 25 sastava, sa više od 100 muzičara iz 18 zemalja i tri kontinenta (Evropa, Severna Amerika i Azija), uz reprezentativno predstavljanje najtalentovanijih mladih autora srpske džez scene.

Prve večeri festivala pred publikom su nastupili „Majamisti trio“ i Ulrih Drehsler, Aneta Džordž i Dečji hor „La La studio“, kao i „Theo Croker BLK2LIFE“ iz Sjedinjenih Američkih država.

Osnivač i pokrovitelj Beogradskog džez festivala je Grad Beograd, koji ga je 2007. godine uvrstio u manifestacije od posebnog značaja.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Beograd – Sekretarijat za kulturu i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.