U trendu

Otvoren ArtLink festival u Beogradu

BEOGRAD – Nastupom regionalnog kamernog orkestra mladih umetnika „Kamerata Balkanika“ otvoren je sinoć ArtLink festival na platou kod spomenika „Pobednik“ na Gornjem gradu Beogradske tvrđave u okviru „Kalemegdan Summer Festivala“.

Pod upravom dirigenta Bendžamina Hemhutsa orkestar „Kamerata Balkanika“ svirao je program posvećen italijanskoj muzici, kompozicije Vivaldija i Morikonea.

Prve večeri nastupio je i francuski pijanista Žan Pol Gasparian koji se predstavio resitalom sa odabranim delima Šopena, Skrjabina, Bramsa i Rahmanjinova.

Večeras na istom mestu „Kamerata Balkanika“ izvešće Betovenovu Pastoralnu simfoniju, u aranžmanu za gudački ansambl, i time dati doprinos globalnoj inicijativi Betoven Pastoralni projekat, sa porukom „Umetnici za prirodu“.

Poslednjeg dana festivala, u subotu, 12. septembra, u 12 sati predstaviće se ArtLink mladi virtuozi, dok će u večernjim satima nastupiti Zapadno-Balkanski sekstet, koji je deo iste regionalne inicijative.

Posle koncerata u Beogradu, „Kamerata Balkanika“ će nastupiti 14. septembra 2020. godine u Tirani. Ovaj program deo je inicijative Balkan Artist Hub, koju su ArtLink i Evropska asocijacija festivala pokrenuli
sa partnerima iz regiona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.