U trendu

Otvoren Gradić fest u Novom Sadu

NOVI SAD – Festival uličnih svirača „Gradić fest“ počeo je u četvrtak uveče tradicionalnom povorkom građana i učesnika, kao i performansom „Velike lutke“ francuskog teatra Transe ekspres, koji je oduševio veliki broj posetilaca ispred novosadske Banovine, saopštili su dana organizatori.

„Na lutkama visokim pet metara dive su izvodile operske arije i mamile osmehe i znatiželju posetilaca, a bubnjari koji su ih pratili svojim energičnim ritmom učinili su spektakl svečanijim. Povorka je završena u Gradiću gde je na festivalskim punktovima već počeo muzički program“, saopšti oje Gradić fest.

Kako je navedeno, italijanski sastav Bandakadabra energičnim nastupom zadržao je veliki deo posetilaca kod Beogradske kapije, a program je otvorio novosadski didžej Filip Grujić, da bi žurku upotpunio Uroša Đurić setom pesama raznih žanrova i dekada.

Na punktu u Beogradskoj ulici nastupio je akustičarski duo The Kitnikez, zatim bluz sastav Svings i gitarista Zigi Meknil.

Druge festivalske večeri posetioce očekuju, između ostalog, „Gradić bioskop“ i nastupi muzičara Fantoma i Đutka i plodova zemlje.

Festival uličnih svirača organizuje Umetnička asocijacija Inboks uz podršku Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.