U trendu

Otvoren Međunarodni susret dece „Radost Evrope“

BEOGRAD – Tradicionalni međunarodni susret dece Evrope „Radost Evrope“, na kome će učestvovati dečaci i devojčice iz 15 zemalja, otvoren je danas 52. put svečanim defileom karnevalske povorke duž Knez Mihailove ulice u Beogradu.

Karnevalsku povorku „Radosti Evrope“ su sa Trga republike predvodile mažoretkinje i Bras orkestar iz Pančeva, a činila su je i deca iz predškolske ustanove „Dečji dani“ u kostimima raznih evropskih zemalja sa ciljem da predstave različite kulture Evrope, kao i performeri na štulama i mnogi drugi.

Muzičko-scenski program je na Trgu republike vodila Leontina Vukomanović, umetnički direktor Dečjeg kulturnog centra Beograd, a nastupili su i polaznici beogradske muzičke škole „Josif Marinković“.

Prvi dan ovog događaja ispraćen je sa velikim interesovanjem posetilaca i prolaznika u Knez Mihailovoj ulici i Trgu republike.

U nastavku programa manifestacije, sutra će u Pionirskom parku biti održan muzički piknik – Koncert Hora DKCB i orkestra Simfonijeta mladih pod dirigentskom palicom Nevene Ivanović, uz animaciju za najmlađe koju čine sportski poligoni, likovne radionice, mađioničari i žonglersko-klovnovska predstava Cica Mice klovnice.

Umetničke radionice inspirisane različitim elementima kulture evropskih zemalja biće održane 3. oktobra na Platou ispred Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Za učešće na radionicama neophodne su prijave.

Likovna kolonija „Ulovi trenutak kroki crtežom“ biće upriličena poslednjeg dana manifestacije, 5. oktobra, kao i predstavljanje novog murala na unutrašnjem zidu Dečjeg kulturnog centra Beograd po odabranom dečjem radu.

Osim toga, biće postavljena i virtuelna galerija Međunarodnog likovnog konkursa „Radost Evrope“ na Jutjub kanalu DKCB.

Istog dana će i specijalna emisija ove manifestacije doživeće svoju premijeru na Drugom programu RTS-a.

Svojim muzičko-scenskim nastupom u emisiji će se predstaviti deca iz 15 zemalja – Andore, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Jermenije, Kine, Nemačke, Norveške, Rumunije, Rusije, Slovenije, Srbije, Turske, Ukrajine i Švedske.

Ova manifestacija održava se pod pokroviteljstvom Gradske uprave grada Beograda i u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Beograd.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.