U trendu

Otvorena izložba „Identiteti“ u četiri izlagačka prostora galerije ARTE

BEOGRAD – Peta po redu izložba, u okviru projekta galerije ARTE Kolekcionar kao kustos i selektor, nosi naziv „Identiteti“ i otvorena je u četiri izlagačka prostora te galerije.

Sve do 19. novembra, posetioci će biti u prilici da vide ovu izložbu, koja predstavlja radove umetnika mlađih generacija, čija su dela nastala tokom poslednjih šest decenija.

Presekom iz privatnih umetničkih kolekcija, ARTE galerija je napravila izbor radova savremenih autora.

Autori su selektovani na osnovu njihovih dostignuća na lokalnom i internacionalnom planu.

Neki od izabranih autora poput Bore Iljovskog, Dušana Otaševića, Mrđana Bajića, Ivana Grubanova i Đorđa Ožbolta predstavljali su našu zemlju na Venecijanskom bijenalu, na kome izložbeno-takmičarski koncept podrazumeva snažno prisustvo umetničkog dela, što se neretko realizovalo kroz veliki format.

Tokom trajanja izložbe u ARTE galeriji nekoliko mlađih autora poput Uroša Đurića, Nikole Markovića, Miće Stajčića, Dragomira Ugrena, Veljka Vujačića predstaviće se evropskoj publici početkom oktobra i na sajmu umetnosti Art Market u Budimpešti, a paralelno u Muzeju savremene umetnosti održava se retrospektivna izložba beogradskog profesora, vajara Mrđana Bajića, navedeno je u saopštneju organizatora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar