U trendu

Otvorena izloĹžba 'Izlazak' (FOTO/VIDEO)

Izložba „Izlazak“ koja je otvorena u Likovnoj galeriji Kolarčeve zadužbine, simboliše izlazak iz zone komfora i predstavlja niz svedočanstava iz života autora Maje Obradović i Milana Mihailovića

Maja Obradović objašnjava da nastali serijal radova predstavlja niz spontanih dnevničkih zapisa i svedočanstava svakodnevnog života autora naizgled različitog umetničkog izražaja.

„Prvobitno je izloĹžba imala naziv „Iskorak“ pa smo promenili u „Izlazak“ zato ĹĄto je bilo adekvatnije, jer smo doslovno pre svega izaĹĄli iz svoje senke. U senci smo Ĺživeli jer smo bili u karantinu tako da je izlazak za sve jako osetljiva reč. Svi smo osetljivi da se neĹĄto ne desi. Ovo je produkt i mira i patnje i tiĹĄine, prijateljstva koje je viĹĄegodiĹĄnje, ali i postavljanja pitanja da li su saradnje moguće.“

Reč je o izložbi dvoje autora koji se bave različitim stvarima, deluju u različitim medijima ali su, kako kaže Milan, ostvarili dobru saradnju.

Maja je izložila slike kao pojedinačne prizore, a najsavremeniji materijali koje je upotrebila, kako kaže, pomažu da se crtež razvije na drugačiji način, odnosno da se poigrava sa pozitivom i negativom što je vajarska kategorija.

Prilog Kineske medijske grupe (CMG)

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.