U trendu

Otvorena izložba meksičkog fotografa Hakoba Prada

BEOGRAD – U okviru Beogradskog meseca fotografije, danas je u Biblioteci grada Beograda otvorena izložba fotografija Hakoba Prada „Ecosistema CDMX 06050“.

Izložba su otvorili Biblioteka grada Beograda i Ambasada Meksika povodom obeležavanja 75. godišnjice plodnih odnosa između meksičkog i srpskog naroda.

Ambasador Meksika Karlos Feliks izrazio je zahvalnost što jedan meksički fotograf, Hakob Prado, ima priliku da izlaže svoje fotografije na festivalu koji je, u poslednjih pet godina, postao glavna kulturna aktivnost Beograda.

„Ovde izložene fotografije prikazuju likove koji prolaze kroz određeno područje Meksiko Sitija, koje podrazumeva poštanski broj 06050, pa otuda i naziv izložbe“, istakao je, uporedivši Aveniju Huarez, pešačku zonu koja povezuje centar Meksiko Sitija sa Nacionalnim spomenikom Revolucije, sa Knez Mihailovom ulicom u Beogradu.

„Fotograf Hakob Prado, moj veliki prijatelj, prikazuje raznolikosti i, pre svega, poštuje različitosti stanovnika Meksiko Sitija. Bez obzira na izgled, svi oni zaslužuju poštovanje i svi imaju prostor da žive u harmoniji u milionskom gradu različitih ljudi. To je centralna poruka ove izložbe fotografija“, rekao Feliks.

Direktor Beogradskog festivala fotografije David Pužado izrazio je zadovoljstvo što je nastavljena saradnja Biblioteke grada Beograda i Beogradskog meseca fotografije.

„Ovaj festival je učinjen zbog i za osobe i svakako je veoma vredno što sada imamo portrete i fotografije običnih stanovnika Meksika“, dodao je on.

Direktorka Biblioteke grada Beograda Jasmina Ninkov je istakla je ova izložba nastavak tradicionalne saradnje Biblioteke grada Beograda sa Ambasadom Meskika, koja je pokrenuta akcijom „Biblioteke su svet“.

„Pored bibliotekarskih i kulturnih poslova, Biblioteka se trudi da bude i „snažna kulturna tačka u sarradnji Beograda sa svetom“, kazala je Ninkov

Uz izražavanje zahvalnosti Ambasadi Meksika na saradnji sa Bibliotekom grada Beograda, direktorka Jasmina Ninkov je proglasila izložbu otvorenom.

Izložba je postavljena u Pozajmnom odeljenju i izlozima Biblioteke i biće otvorena do 4. juna.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.