U trendu

Otvorena izložba “Oko okeana” u Galeriji Singidunum

BEOGRAD – Izložba “Oko okeana” autorke Tanje Đokić otvorena je večeras u Galeriji Singidunum u Beogradu i trajaće do 2. novembra.
Mora, okeani, bezbrojne nijanse plave boje, čarobni podvodni svet i tajne tih beskrajnih prostranstava su i dalje nepresušna inspiracija za umetnike kao što je autorka najnovije postavke.

Kako se navodi u tekstu o izložbi, napajajući se energijom i snagom tih velikih voda i njihovih dubina, Tanja Đokić već godinama stvara ekspresivnu magiju na svojim platnima.

Neumorni Tanjin istraživački duh je publici i ovog puta otvorio vrata nekih novih svetova.

Ona upoznaje gledaoce izložbe sa čudesnim bićima koja žive daleko, a istovremeno i blizu nas.

Na slikama su prikazane ribe, rakovi i razna čovekolika stvorenja koja žive i razgovaraju, grle se i ljube, raduju i svađaju.

Umetnica je u tu neobičnu morsku scenografiju spustila Sunce, drvo, Planetu Zemlju i ptice, stvarajući jednu nadrealnu bajku.

Vodeći kroz intrigantne plave hodnike morskih dubina, autorka plasira poruke opomene i postepeno uvlači sve u svoj intimni i plemeniti svet mašte.

Tanja Đokić aktivno izlaže od 1997. na svetskoj likovnoj sceni i priredila je 25 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Beograd, Pariz, Bali, Kembridž, DŽakarta, Leksington, Herceg Novi) kao i mnoge kolektivne postavke širom sveta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.