U trendu

Otvorena izložba Velimira Iliševića u Galeriji Belgrade

BEOGRAD – Izložba poznatog slikara Velimira Iliševića „Uočljivo korijenje“ otvorena je u petak u galerijskom prostoru LAG tržnog centra Galerije Belgrade, saopštili su organizatori.
Serija slika na aktuelnoj postavci predstavlja rezime premišljanja umetnika o slikarstvu, dok izbor motiva simboliše razvoj i ukazuje na njegova buduća dostignuća.
Slikar Ilišević živi i radi u Švajcarskoj i Berlinu, a njegovi radovi izlagani su u najznačajnijim galerijama i institucijama širom sveta.
Na novoj izložbi u Galeriji Belgrade biće predstavljena njegova dela nastala tokom proteklih nekoliko meseci, koja su po planu bila planirana da se premijerno prikažu u Berlinu.
Kako je i sam Ilišević objasnio, od maja 2020. godine provodio je vreme slikajući u dvorištu kuće na Velikom Planičištu, nadomak Prijedora, odakle i potiče.
Na taj način se izolovao od pandemije, trudeći se da mu ništa ne remeti stvaranje.
On smatra da svakodnevnim radom i posmatranjem svega u neposrednoj blizini, mašta stvara nepregledan broj umetničkih dela.
Izložba slika „Uočljivo korijenje“ premijerno je prikazana u Prijedoru, dok će u Beogradu trajati do 30. aprila u galeriji LAG, kod ulaza 3 Galerije Belgrade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.