U trendu

Otvorena prodajna izloĹžba Umetnici umetnicima u Beogradu

BEOGRAD – Prodajna izloĹžba radova grupe autora likovne i primenjene umetnosti nazvana „Umetnici umetnicima“, u organizaciji asocijacije „Artlink“, otvorena je u Konaku kneginje Ljubice u Beogradu, gde će trajati do 12. decembra.

Izložene su slike i radovi čiji su autori Danica Basta, Mario Điković, Budimir Dimitrijević, Marija Dokmanović, Ana Đapović, Ivana Martić, Jelena Milić, Jelena Milošević Jovanović, Una Novosel, Zorica Obradović Lončar, Simona Pavlović, Miona Stefanović, Jakša Vlahović, Marija Zdravković i Nikola Žigon.

Kako je najavljeno, izložba je humanitarnog karaktera, pošto od prodaje slika deo novca ide u fond Artlink asocijacije koja podržava mlade muzičke talente i vizuelne umetnike.

„Ideja je solidarnost i empatija u ovim teĹĄkim vremenima. Treba skrenuti paĹžnju na vaĹžnost umetnosti, kreativnosti i podrĹĄke talentima. Umetnici su preuzeli inicijativu, podrĹžavaju jedni druge i time pozivaju sve druge da podrĹže umetnost i umetnike“, rekla je umetnička direktorka „Artlinka“ Jovanka ViĹĄekruna Janković agenciji Tanjug.

Prema njenim rečima, dobronamerni ljubitelji umetnosti mogu da doniraju umetnicima i fondu Artlink kupovinom ovih slika.

Prodajna izloĹžba „Umetnici umetnicima“ asocijacije Artlink prethodno je bila predstavljena u Kulturnom centru Novog Sada.

Radovi slikara, umetnika srednje i mlađe generacije okupljeni su u okviru humanitarne inicijative „Umetnici umetnicima”, kojom „Artlink“ spaja umetnike različitih oblasti i generacija, iz Srbije i regiona, sa ciljem da se podrĹže mladi muzički i likovni talenti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.