U trendu

Performans „Ivice tišine“ 26. oktobra u bioskopu Balkan

BEOGRAD – Performans „The Edges of Silence / Ivice tišine“ sa 10 umetnika biće premijerno izveden u utorak 26. oktobra u bioskopu Balkan.

Interdisciplinarni performans predstavlja saradnju i interakciju umetnika različitih disciplina, a zanimljivo je da nije ranije uvežbavan, uz nadu da će na ovaj način postići nešto jedinstveno i spontano.

Video segment programa „Ivice tišine“ će izvesti Paulina Maron i Aleksandar Lazar, uz Tanju Ličinu koja će slikati uživo.

Za pokret je zadužena Olga Uzikaeva, umetnica iz Rusije, inače koordinatorka performansa.

Svoje formalno obrazovanje počela je u baletskoj školi, a klasičnim plesom i baletom bavi se do 2014. kada razvija zanimanje za savremeni ples i performans.

Od septembra 2018. Olga živi u Srbiji, gde je prvi put boravila od 2011. do 2013. godine.

Ona u Srbiji istražuje savremenu nezavisnu umetničku scenu, a u svojoj umetničkoj praksi bavi se interakcijom između zvuka – muzike, buke, izgovorene reči – i pokreta, uz upotrebu komponovanja i sredstava improvizacije.

U zvučnom segmentu programa nastupiće umetnici WTNS (elektronika i glas), Anamarija Ilić (čelo), Vukan Potežica (kontrabas), Kristijan Đorđević (saksofon), Todor Rosić (perkusije) i Ivan Biro (inženjer zvuka).

Kreativnu i tehničku podršku performansu pružili su bioskop Balkan, Fondacija „Saša Marčeta“, „Kvaka 22“ i „TWV’ 9“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.