U trendu

Performans Ivice tišine izveden u Bioskopu Balkan

BEOGRAD – Performans „Ivice tišine“, u kome se prepliću instinktivni pokret, elektronska i akustična muzika sa video i vizuelnom umetnošću izvela je danas grupa umetnika različitih disciplina bez prethodnog uvežbavanja u beogradskom „Bioskopu Balkan“, saopštio je danas Komunikart.

Kako se navodi, tokom interdisciplinarnog performansa za video segment bili su zaduženi Paulina Maron i Aleksandar Lazar, Tanja Ličina za slikanje uživo, za pokret Olga Uzikaeva, a u zvučnom delu nastupili su sa elektronikom i glasom „WTNS“, sa čelom Anamarija Ilić, kontrabasom Vukan Potežica, saksofonom Kristijan Đorđević i perkusijama Todor Rosić.

„Interesantno mi je kako se kompozicija pravi na mestu, u trenutku ispred publike, kao način komunikacije. Uvek mogu nešto novo da naučim od umetnika iz drugih disciplina. Imali smo neku strukturu zato što je prostor dosta interesantan i komplikovan, ali ono što bude na kraju ne znamo, to je uvek nešto magično i neočekivano“, rekla je koordinatorka projekta Uzikaeva. 

Komunikart je naveo da je Uzikaeva „u svojoj umetničkoj praksi zainteresovana za interakciju između zvuka, muzike, buke, izgovorene reči, i pokreta, uz upotrebu instant komponovanja i improvizacijskih sredstava“, a kreativnu i tehničku podršku performansu „Ivice tišine“ činili su „Bioskop Balkan“, Fondacija Saša Marčeta, Kvaka 22 i TWV’9.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.