U trendu

Pet filmova nominovanih za Oskara u programu 50. Festa

BEOGRAD – Na ovogodišnjem 50. FEST-u koji se održava od 25. februara do 6. marta, publika će biti u prilici da pogleda pet filmova koji su nominovani za prestižnu nagradu Oskar u razičitim kategorijama.

Film “Belfast”, za koji je scenario i režiju potpisao Kenet Brana, nominovan je u kategoriji za najbolji film, režiju, originalni scenario, sporednu mušku ulogu (Kiran Hajnds), sporednu žensku ulogu (Džudi Denč), a filmu “Pica od sladića” koji je režirao Pol Tomas Andersom pripale su nominacije za najbolju režiju, najbolji film i najbolji originalni scenario.

U ostvarenju „Mračna kći“ koje je režirala Megi Džilenhol, za najbolju žensku ulogu nominovana je Olivija Kolman, za sporednu žensku ulogu Džesi Bakli, dok je za glavnu žensku ulogu u filmu „Paralelne majke“ Pedra Almodovara nominovana Penelope Kruz.

Najnovija ekranizacija Edmona Rostana “Sirano”, u režiji Džoa Rajta zaslužila je nominaciju za najbolji kostim.
Film „Belfast“ je drama o odrastanju devetogodišnjaka tokom nemira u Severnoj Irskoj kasnih šezdesetih 20. veka.

„Mladi Badi se kreće“ kroz pejzaž borbe radničke klase, nasilja i kulturoloških promena. On sanja o glamuroznoj budućnosti koja će ga odvesti daleko od nevolja, a u međuvremenu utehu nalazi u svojoj harizmatičnoj porodici: tati, mami, babi i dedi.
„Pica od sladića” prikazuje odrastanje Alane Kejn i Gerija Valentina, i otkriću prve ljubavi u dolini San Fernando, 1973. godine. U filmu igraju, između ostalih, Šon Pen, Tom Vejts, Bredli Kuper.
„Mračna kći“ je film snimljen prema istoimenom romanu Elene Ferante i govori o Ledi koja je sama na odmoru na moru, i postaje zaokupljena mladom majkom i ćerkom dok ih posmatra na plaži.

„Paralelne majke“ je priča o dve trudnice koje se sreću u porodilištu. Obe su neudate i zatrudnele su slučajno. Sredovečna Janis ne žali zbog toga i raduje se bebi, a adolescentkinja Ana je uplašena i kaje se.
U filmu “Sirano” glavnu ulogu tumači Piter Dinklidž.

Čovek ispred svog vremena, Sirano de Beržerak zaslepljuje istovremeno žestokom igrom reči i sjajnim mačevanjem u dvoboju.

Ulaznice za FEST mogu se nabaviti na prodajnim mestima Tickets Vision-a i onlajn na sajtu tickets.rs (za projekcije u Kombank dvorani i Domu omladine), kao i na blagajnama dvorana u kojima se filmovi prikazuju: Kombank dvorana, Dom omladine, Dvorana kulturnog centra Beograda, Cineplexx Galerija, Cineplexx Ušće, Jugoslovenska kinoteka – Uzun Mirkova, Bioskop Fontana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar