U trendu

Plasido Domingo zatvara 8. septembra Belef, karte u prodaji

BEOGRAD – Španski operski pevač Plasido Domingo nastupiće 8. septembra (21:00) na beogradskom stadionu „Tašmajdan“ na zatvaranju Belef-a, za koji danas počinje prodaja ulaznica preko mreže Tickets.rs, saopštili su danas organizatori.

Uz Dominga će nastupiti sopranistkinje Ana Piroci i Marija Jelić, a u pratnji Simfonijskog orkestra Radio-Televizije Srbije, pod dirigentskom palicom Diana Čobanova, saopštio je Belef.

Domingo poslednjih godina uglavnom peva baritonske uloge, sa kojima je i započeo svoju bogatu umetničku karijeru, a širom sveta savremenoj publici je postao poznat kao jedan od „Tri tenora“ sa kolegama Lučanom Pavarotijem (1935.2007) i Hozeom Karerasom.

„Dobitnik najvećih svetskih priznanja, Gremi nagrada, počasnih doktorata i odlikovanja brojnih država, Domingo i dalje ispisuje stranice muzičke istorije u koje spada i preko 150 različitih operskih uloga, što nije pošlo za rukom nijednom drugom operskom pevaču do sada“, kaže se u saopštenju.
Dramski koloraturni sopran iz Italije Piroci je debitovala 2012. godine u Regionalnom teatru u Torinu, a posle nastupa sa dirigentom Rikardom Mutijem na Festivalu u Salcburgu 2013. počinje njena karijera na najznačajnijim svetskim operskim i koncertnim scenama.

Jelić uspešno gradi internacionalnu karijeru, uz nedavne nastupe sa svetskom operskom divom Elinom Garančom, iščekujući svoj debitantski nastup u Karnegi holu u Njujorku, oktobra ove godine, kaže se u saopštenju.

Čobanov je generalni muzički direktor državne opere u Plovdivu, rezidencijalni je dirigent hrvatske nacionalne opere u Zagrebu i glavni gostujući dirigenta Narodnog pozorišta u Beogradu i Novom Sadu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.