U trendu

Plesni festival “Orijentalija 2021” od 1-3.oktobra u Somboru

SOMBOR – Deveto izdanje Međunarodnog plesnog festivala u Somboru – “Orijentalija 2021” biće realizovano od 1. do 3. oktobra, a ulaz na sve programe je besplatan, javila je direkcija te manifestacije.

Projekat sprovode plesna grupa “Inana” i udruženje građana ARTiFAKT iz Sombora sa željom da se u ovom gradu unapredi plesna kultura i da se na adekvatan način promoviše takav oblik scenske umetnosti, kao deo nematerijalnog kulturnog nasleđa.

Festival će biti otvoren 1. oktobra velikim plesnim koncertom na sceni za decu i mlade Kulturnog centra “Laza Kostić”, a sledeće večeri na istom mestu biće održano veče orijentalnog plesa i arapskog folklora.

Drugog dana festivala publiku očekuju plesne radionice koje će držati gostujući instruktori, Vanja Marić Kovačević iz plesnog studija “Mafdet” iz Banja Luke, Gordana Minčić iz škole orijentalnog plesa “Anahata” iz Beograda i Slađana Kotrljanović iz plesne škole “Azar” iz Novog Sada.

Plesne radionice odvijaće se u Svečanoj sali mađarske građanske Kasine, dok je nedelja, 3. oktobar rezervisana za radionicu izrade plesnih kostima i ručno rađenog nakita.

Učešće na festivalu potvrdile su mnoge plesne grupe i pojedinci iz cele zemlje i regiona – Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Mađarske, kao i predstavnici plesnih grupa iz Sombora.

Projekat “Orijentalija 2021” podržao je Grad Sombor u okviru Javnog konkursa za realizaciju Lokalnog akcionog plana za mlade za 2021. godinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.