U trendu

Plesni komad “Mapiranje” 2. aprila u SKC

BEOGRAD – Plesni projekat “Mapiranje” u produkciji Instituta za umetničku igru premijerno će biti izveden 2. aprila u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra u Beogradu, što je rezultat saradnje sa gostujućom koreografkinjom Natalijom Gabrielčik, članicom čuvene plesne kompanije Hofeš Šehter.
Predstava je realizovana u formi solo koreografija koje izvode Jovana Grujić, Natalija Trifunović, Bisera Dimčeva, Katarina Ilijašević, Angela Mihova i Sonja Stojanović.
Ceo proces naziva se “Mapiranje” zbog mape koju su studenti crtali za svoje kretanje u ograničenim delovima prostora.
“Mapiranje” predstavlja kompilaciju različitih putovanja u realnom vremenu, kao zajedničko pripovedanje kroz pokret mladih umetnika.
U Institutu za umetničku igru u Beogradu od 8. marta seriju gostujućih predavanja savremene igre vodila je igračica modernog plesa Natalija Gabrielčik.
Diplomirala je ples na Univerzitetu “Anton Brukner” u Lincu, gde je takođe sarađivala s tamošnjim pozorištem “Landesteatar”.
Od 2018. članica je kompanije Hofeš Šehter, koju vodi jedan od najtraženijih koreografa na svetu s kojim je ostvarila uloge u predstavama “SHOW”, “East Wall”, “Shećter Underground” i “Grand Finale”.

Ulaz na predstavu je slobodan, a maksimalan broj posetilaca je 55.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.