U trendu

Počele probe predstave „Otac“ u Ateljeu 212, reditelja Paola Mađelija

BEOGRAD – Probe nove predstave „Otac“ prema drami Florijana Zelera počele su tokom proteklog vikenda u pozorištu Atelje 212, a reditelj predstave je italijanski dramski umetnik Paolo Mađeli koji nakon pauze od 35 godina, ponovo režira u Ateljeu 212.

Premijera je planirana za Svetski dan pozorišta, 27. marta 2023. na velikoj sceni „Mira Trailović“, piše na sajtu pozorišta.

U predstavi „Otac” igraju – Vojislav Brajović, Hana Selimović, Ivan Mihailović, Isidora Simijonović, Dragana Varagić i Marko Grabež.

Francuski književnik, dramski pisac, filmski reditelj i scenarista Florijan Zeler je trenutno autor koga svetska kritika smatra jednim od najuzbudljivijih umetnika našeg vremena na polju teatra.

Ovo je drugi deo Zelerove dramske trilogije („Majka“, „Otac“ i „Sin“) koji govori o ocu koji se bori sa demencijom.

Zeler, baveći se procesom starenja i, u datim okolnostima, izvrnutim odnosom oca i ćerke, dovodi u pitanje i postojanost kategorija istine i realnosti.

Mađeli je poslednji put u Srbiji režirao u JDP-u 2007. godine i to komad „Na dnu“ Maksima Gorkog (pre toga i „Italijansku noć“ Edena fon Horvata), a u Ateljeu 1988. spomenutu predstavu „Pariska komuna“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar