U trendu

Počelo snimanje filma „Živi i zdravi“ Ivana Marinovića

HERCEG NOVI – Počelo je snimanje novog igranog dugometražnog filma scenariste i reditelja Ivana Marinovića, široj publici poznatog po prvencu „Igla ispod praga“ iz 2016. godine, sopštili su iz FCS.

Ostvarenje „živi i zdravi“ nastaje u manjinskoj srpskoj koprodukciji (Sense Production), uz podršku Filmskog centra Srbije.

Scenama na lokacijama u Portonovi rizortu u Crnoj Gori počelo je snimanje novog filma hercegnovskog reditelja Ivana Marinovića „živi i zdravi“.

Ova živopisna mediteranska komedija počinje kada Dragana, buntovna mlada, samo dva dana pred venčanje odluči da ipak ne želi da se uda.

A sve je spremno: rodbina pozvana, pokloni kupljeni, pršuti isfetani.

Za oca porodice Lesa, nema govora o otkazivanju.

Njegova surova priroda će naterati mladence da se svadba ipak desi, a sutradan neka se razilaze ako treba.

Mladoženja Momo se ne predaje i boriće se do kraja da mlada ne ode, te tako kreće najveća farsa ikad priređena na poluostrvu, začinjena velikom količinom naoružanja i dinamita, kako tradicija i običaji nalažu.

Kao i u slučaju prethodnog filma Ivana Marinovića, podelu čine glumci iz celog regiona.

Draganu, glavnu žensku ulogu tumači Tihana Lazović, mladoženju Moma igra novljanski glumac Goran Slavić, njegovog kuma Goran Bogdan, a mladoženjine roditelje igraju Snježana Sinovčić Živkov i Momčilo Pićurić.

Sa mladine strane, tu su u ulogama roditelja Mirjana Joković i Dejan Đonović, dok kumu igra Dragana Dabović.
„Živi i zdravi“, većinski crnogorski film, ko-produkcija je sa još pet zemalja.

Partneri su Sense Production iz Srbije, Analog Vision iz Češke, Kinorama iz Hrvatske, Krug Film iz Severene Makedonije i Spok Film iz Slovenije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.