U trendu

Početak snimanja filma „Zlatni rez 42″zakazan za 21. avgust

BEOGRAD – Scenario koji je čekao više od tri decenije počinje da se realizuje pod rediteljskom palicom Lordana Zafranovića, koji je početak snimanja filma „Zlatni rez 42“ zakazao za 21. avgust, saopštili su producenti.

Kako je od ranije poznato, tekst „Đeca Kozare“ koji je Arsen Diklić napisao još 1986, Zafranović je adaptirao i uveo pojedine nove scene, kako bi što vernije prikazao događaje iz leta 1942. godine.

Već prvog snimajućeg dana, pred kamerama će biti glumački bard Predrag Miki Manojlović, kojem će se u kasnijim radnim etapama pridružiti i Leon Lučev, Džek Dimić i Irfan Mensur.

U narednom periodu, biće definisana celokupna glumačka postava koju će činiti glumci iz cele bivše Jugoslavije.

„Ovaj film donosi jednu važnu poruku – da je na ovim našim prostorima moguć suživot. Kako se kaže: ne treba zaboraviti zlo, ali valja nam živeti zajedno. Tu smo gde smo. Bez obzira na sve istorijske trzavice, balkanski narodi moraju naći način da žive u dobru, ne u zlu“, izjavio je Zafranović pred početak snimanja.

Autorsku ekipu, predvođenu Zafranovićem, čini više od 60 profesionalaca iz celog regiona, snimanje će imati dva dela i planirano je da traje skoro godinu dana.

Ceo projekat, koji čini film i TV serija od šest epizoda, podržan je od strane FIlmskog centra Srbije, Sekretarijata za kulturu AP Vojvodine, Telekoma Srbije i Vlade Republike Srpske.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar