U trendu

Posetioci Sajma knjiga zadovoljni ponudom: Za svakog po nešto

BEOGRAD – I današnji, poslednji dan 64. Međunarodnog Sajma knjiga protekao je u gužvi na štandovima, jer su posetioci koristili poslednju priliku da se domognu omiljenih dela.

Premda je juče oboren rekord Sajma knjiga, jer je halama Beogradskog sajma prošlo više od 40.000 ljudi, ni današnji dan nije bio „za bacanje“. Inače, ovogodišnji „praznik knjige“ održan je pod sloganom „Pismo-glava“, a kapije sajma zvanično se zatvaraju večeras u 21 čas.

Koliko su zadovoljni ovogodišnjom ponudom i o svojim utiscima sa Sajma knjiga za Tanjug su danas govorili neki od posetilaca. Milica Nedić, studentkinja iz Beograda, otkrila je da je iskoristila akcije i da se opredelila za više knjiga.

„Kupila sam novu knjigu Tamare Kučan „11:12“, „Zvezde su bile za nas“ Mini Darka, „Plamen dodira“ Elene Šapiro, „Vetrenjače bogova“ Sidni Šeldon, „Ogrlicu kneginje Tatjane“ Džila Pola. Odvojili smo više od 5.000 dinara za kupovinu na sajmu i odlično smo prošli. Zadovoljna sam konceptom, bile su i akcije tri knjige za 500 dinara i slične i to mi odgovara“, rekla nam je Nedić.

Dzenada Bredarić, studentkinja medicine iz Bosne i Hercegovine, oduševljeno je govorila o poseti Sajmu i posebno istakla stručnu literaturu koja će joj koristiti na fakultetu.

„Oduševljena sam koliko se može pronaći literature, i stručne i one za relaksaciju i slične. Za sada sam uzela knjigu „Njena pravila“ Barbare Tejlor Bredford. Najviše sam ovde zbog medicinskih knjiga, finansije mnogo ne gledam, ono što mi se svidi najviše, to ću i uzeti, bez obzira na cenu“, kaže Bredarić.

Maja Đoković, pravnik po zanimanju, ispričala je da je za ovogodišnji Sajam planirala da izdvoji između 3.000 i 4.000 dinara, ali i da namerava da kupi knjige iz različitih sfera života. Najviše je zanimaju Pravo i istorija.

„Došla sam ovde da polako razgledam, lepo je organizovano i ja sam čest gost Sajma, ovde sam svake godine“, rekla je Đoković.

Simona, marketing konsultat, otkrila je da je njenu pažnju najviše privukla knjiga Vedrane Rudan „Ples oko Sunca“.

„Veoma se radujem da je pročitam, više prijatelja mi je preporučilo ovo izdanje i Sajam je bio odlična prilika da ga nabavim“, izjavila je Simona i dodala da nije planirala mnogo novca da potroši, ali da će, svakako, pratiti osećaj i možda poneku preporuku.

Na Sajmu knjiga predstavilo se 400 domaćih i 90 inostranih izdavača, mnogobrojne akcije i popusti, koji su se kretali i do 70 odsto, obradovali su posetioce, a na pojedinim štandovima knjige su deljene i – besplatno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar