U trendu

Poslednja vođenja kroz izložbu Gotjeovih venčanica u MSUB

BEOGRAD – Stručna vođenja istoričara mode Stefana Šarića kroz izložbu „Ljubav je ljubav: Radost venčanja za sve Žan Pol Gotje“, kao i posebne radionice namenjene deci, biće održane i predstojećeg vikenda u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu.

Tema poslednjeg stručnog vođenja, ovog vikenda, 30. i 31. januara u podne, je „Žan-Pol Gotje i Tjeri Migler“.

Karte se mogu kupiti isključivo onlajn putem preko sajta servisa Ticket.rs.

Muzej savremene umetnosti poštuje sve epidemiološke mere, i posete su u malim i strogo kontrolisanim grupama.

Stefan Šarić kaže da je, ukoliok na savremenoj modnoj sceni postoji kreator čija poetika je istovremeno i bliska i suprotna Gotjeovoj, to Tjeri Migler.

Dodaje da su i Gotje i Migler na sebi svojstven način filtrirali duh vremena osamdesetih i devdesetih godina prošlog veka: pariski šik, radikalna seksualnost različitih subkultura, kultura njujorških klubova, androgine pop ikone, fascinacija korsetom i poigravanje sa ženskom siluetom samo su neke od karakteristika prisutne u stvaralaštvu oba umetnika.

„Zato i ne čudi činjenica da su oba Francuza često imali i iste muze, poput Dejvida Bovija, Naomi Kembel i Lejdi Gage“, kaže Šarić, a navodi se u saopštenju.

Najmlađe posetioce i ovog vikenda u Muzeju očekuju radionice, koje realizuje i vodi Natalija Dabić, muzejski edukator i likovni pedagog. Radionice su namenjene deci uzrasta od 4 do 12 godina, a polaznici će, uz sve propisane mere, imati priliku da osim kreativnog izražavanja saznaju razne zanimljivosti vezane za rad i dela umetnika Žana Pola Gotjea.

Radionice se održavaju subotom u dva termina: 13:00 – 14:30 i 15:00 – 16:30 u prostoru MSUB, a materijal koji je potreban za rad je obezbeđen.

Svi zainteresovani roditelji mogu prijaviti svoje dete na radionicu putem email-a: dk@msub.org.rs

„Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve Žan Pol Gotje“ je evropska premijera ove izložbe, koja beogradskoj publici donosi 38 venčanica visoke mode kreiranih u periodu od 1990. do 2000. godine, od kojih čak osam ranije nisu bile deo postavke.

Izložba traje do 14.februara 2021.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.