U trendu

Poslednje veče Beer festa obeležili Van Gogh, Čutura, Piloti

BEOGRAD – Najposećeniji muzički festival Beer fest zatvoren je danas u ranim jutarnjim satima energičnim nastupima rok grupa i muzičara kao što su Van Gogh, Artan Lili, Nikola Čuturilo Čutura, Kiki Lesendrić i Piloti, Atomsko sklonište i drugi.

Publika Beer Festa je u nedelju veče u muzičkom, slavljeničkom koncertu za kraj petodnevnog festivala, dočekala čuvenu rokenrol trojku – Đule, Srba i Gaga iz sastava Van Gogh, koji su prvim nastupom u Trebinju u junu ove godine zvanično i otvorili svoju koncertnu sezonu, uz proslavu 35. rođendana.

Direktno sa produktivne turneje u zemlji i regionu, neumorni rokeri su nizali hitove starijeg i novijeg datuma, od kultnih numera “Nek te telo nosi”, “Kiselina”, “Tragovi prošlosti”, “Neko te ima”, sve do pesama sa aktuelnog albuma „More bez obala“ (2019), gde spada i “Emotivno miniran”.

Set lista ovog koncerta je uključivala i nekoliko koncertnih himni – “Basna”, “Spisak razloga”, “Kolo” i “Anđele moj brate”.

Gotovo najviše publike se obično sakupi na koncertu Van Gogh-a na Beer festu, gde dominiraju gitara, bas, bubanj i prepoznatljivi vokal Zvonimira Đukića Đuleta, frontmena benda.

Na repertoaru se našlo 15 hitova ovog rok sastava u snažnom jednočasovnom nastupu, što im je bio prvi koncert u Beogradu od izbijanja pandemije.

Na Glavnoj bini poslednje večeri efektne svirke imali su čuveni pop rok umetnik Kiki Lesendrić i Piloti sa svim velikim hitovima solo karijere i spomenute grupe, alternativni sastavi Kanda Kodža i Nebojša, Artan Lili, pop atrakcija Đura i mornari, kao i roker Nikola Čuturilo Čutura i hrvatski bend Atomsko sklonište.

Na bini Riff and Beer Stage nastupili su pank rok grupa Bjesovi, hard rok bend Deca loših muzičara i bluz sastavi Texas Flood i Zona B.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.