U trendu

Potpisan sporazum Univerziteta umetnosti BG i UniverzitetaCG

BEOGRAD, 11. marta (tanjug) – U Rektoratu Univerziteta umetnosti u Beogradu, 11. marta 2022. godine, potpisan je Sporazum o saradnji između Univerziteta umetnosti u Beogradu i Univerziteta Crne Gore.

Sporazum su potpisali prof. dr Mirjana Nikolić, rektorka Univerziteta umetnosti u Beogradu i prof. dr Vladimir Božović, rektor Univerziteta Crne Gore.

Polazeći od zajedničkog interesa ka uspostavljanju saradnje u oblasti nastave, umetničkog i naučno-istraživačkog rada, razmene studenata, nastavnika i administrativnog osoblja, kulture i umetnosti, potpisnice Sporazuma su se saglasile o važnosti jačanja međusobne saradnje i zajedničkom radu na pitanjima od interesa za oba univerziteta.

Predstavnici Univerziteta umetnosti su istakli tradicionalno dobru saradnju sa Univerzitetom Crne Gore i izrazili želju da se ta saradnja produbi novim zajedničkim projektima i master studijskim programima, kao i drugim oblicima akademske kolaboracije.

Predstavnici Univerziteta Crne Gore su naglasili da je njihov univerzitet veoma otvoren za saradnju sa Univerzitetom umetnosti u različitim poljima, a posebno su istakli da je za njih dragoceno iskustvo koje Univerzitet umetnosti ima u umetničko-istraživačkim projektima i u realizaciji interdisciplinarnog studijskog programa Umetnost i dizajn video igara, koji integriše oblast umetnosti i tehničko-tehnoloških nauka.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su ispred Univerziteta umetnosti prorektori prof. mr Biljana Radovanović Brkanović, prof. dr um. Branko Raković i prof. Aleksandar Mijatović, a ispred Univerziteta Crne Gore prorektori prof. dr Veselin Mićanović, prof. dr Irena Orović i prof. dr Sanja Peković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar