U trendu

Potresne ispovesti

Autobiografski roman pod imenom "Oprosti mi Nataša" nastao je na bazi istinitih događaja koji su svoje mesto u istoriji našli u periodu između sredine pedesetih pa do početka sedamdesetih godina 20. veka. U središtu radnje je mladi oficir koji radi za rusku tajnu službu, jedan od onih čiji je zadatak bio gušenje razvoja hrišćanstva u ondašnjoj boljševičkoj Rusiji. Naravno, u okrutnim okolnostima tog vremena jedino što dodatno može da iskomplikuje već komplikovanu situaciju, jeste ljubav.
Sergej, koji je porodicu izgubio u vreme kada je Hruščov preuzeo vlast od Staljina, u jednoj od racija koje su deo njegovog dobro plaćenog patriotskog posla, upoznaje devojku koja će promeniti ne samo njegova osećanja već i njegov do tada rigidni KGB pogled na svet. Iako zbog surovog posla kojim se bavi Sergej ne sme da ustukne, njegova snaga i strogost počinju da se kolebaju kada mu devojka kaže da Boga iz srca ništa ne može da izbaci. Nakon toga, glavni junak odlučuje da napusti Rusiju i pošto je obučen za radio-telegrafistu, traži da bude premešten u oblast u blizini Sjedinjenih Država, gde bi mogao da stekne veliko iskustvo. Međutim, ni taj put neće proći lako i jednostavno.
Kako pisac romana Sergej Kurdakov beleži, silni propali planovi nizaće se u nemilom sledu događaja jedan za drugim sve dok glavni junak svoj "novi život" ne bude posvetio upoznavanju hrišćana i njihovog načina života na teritoriji Severne Amerike sa svim nedaćama kroz koje su morali da prođu kao vernici koji su živeli u komunističkoj Rusiji. Neizvesnost će ponovo zakucati na vrata glavnog junaka…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.