U trendu

Poznati dobitnici nagrade „Stanko Rakita“

BANJALUKA – Žiri za dodelu nagrade za najbolju knjigu iz oblasti dečije književnosti „Stanko Rakita“, u sastavu Petar Đaković, predsednik, Jovo Čulić član i Berislav Blagojević član, doneo je odluku da se nagrada za 2020. godinu ravnopravno dodeli poetskim zbirkama: „Dijete u kompjuteru“ Stevke Kozić Preradoviću izdanju Zadudžbine „Petar Kočić“ iz Banjaluke i „Zoo svet za pet“, autora Vida Vukelića Vicka,u izdanju Art scene iz Banjaluke

Kako se navodi u saopštenju žirija, „Dijete u kompjuteru“ sadrži pedsetak pesama za decu, podijeljenih u pet ciklusa u kojima nas pesnikinja, vrlo emotivno, vodi kroz period odrastanja, na zanimljiv i jedinstven način upoređujući period detinjstva i odrastanja nekada i sada.

Sa druge strane „Zoo svet za pet“ je knjiga u kojoj je kroz vrlo interesantne pitalice opevano 70 vrsta životinja mahom poznatih deci.

Udruženje književnika Republike Srpske, Podružnica Banja Luka početkom godine raspisalo je konkurs za dodelu nagrade „Stanko Rakita“za najbolju knjigu poezije za decu objavljenu u 2019. godini.

Pravo učešća na konkursu imali su svi članovi Udruženja književnika Republike Srpske koji su mogli konkurisati sa knjigama objavljenim u 2019. godini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar