U trendu

Pozorište „Gavella“ gostuje u Ateljeu 212

Pozorište iz Zagreba „Gavella“ gostuje 18. novembra u Ateljeu 212 sa predstavom „Gospođa Bovari“ u režiji Saše Božića, najavilo je beogradsko pozorište.

Preuzimajući likove, situacije i odnose iz velikog naslova francuske i europske književnosti, romana Gistava Flobera, Ivana Sajko je za pozorište „Gavella“ napisala novi dramski tekst o poznatoj priči i poznatim licima, nudeći reditelju i glumcima kompleksnu strukturu čiji su motor(i), kao i kod Flobera, potraga za strašću i ljubavlju, pokušaji da se ispuni emotivna praznina, žudnja da se „udahne zrak“ izvan sapetosti malograđanskih konvencija te suočavanje s financijskim posrnućem.

Reditelj Božić, nakon iskustava s Marinkovićevom „Glorijom“, rada na emocionalno snažnom „Dezerteru“ ili pak dijaloga s Ibsenovom „Norom“, „Gospođom Bovari“ ukazuje na „savremenost njenog slučaja“, stvarajući predstavu kojoj su „dug i dosada u središtu interesa“, stoji na sajtu zagrebačkog teatra.

Dramaturg je Dubravko Mihanović, scenograf Zdravka Ivandija Kirigin, kostimograf Marita Ćopo, autor muzike Damir Šimunović.

Igraju Jelena Miholjević, Igor Kovač, Sven Medvešek, Filip Križan, Nikola Baće, Ivan Grčić i Franjo Dijak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.