U trendu

Predstava „Da li da ostanem ili da odem?“ 14.novembra u Dečjem kulturnom centru

BEOGRAD – Predstava “Da li da ostanem ili da odem?“ biće premijerno izvedena 14. novembra u Velikoj Sali Dečjeg kulturnog centra Beograd u organizaciji Gete instituta u Beogradu, saopštili su danas organizatori događaja.

Ova predstava je nastala kao rezultat istomenog projekta i radionice Gete instituta u Beogradu, koju su vodili pozorišni reditelj i pedagog Predrag Kalaba i pozorišni pedagog Jelena Gojić, a u kojoj su učesnici bili učenici i učenice srednjih škola u Beogradu koje je spojila ljubav prema pozorištu.

Predstava se bavi pitanjima poput odlaska za boljim životom, deformisanih sistema vrednosti, otuđenosti, perspektive, emotivnih veza, čemu mladi mogu da se nadaju i šta mogu da urade da bi im ovde bilo bolje.

Pozorišni projekat “Da li da ostanem ili da odem?” nastao je kao deo inicijative Stejnet, čiji je cilj da pomogne mladim ljudima iz Jugoistočne Evrope da pronađu poslovnu perspektivu u svojim domovinama.

Stejnet je fokusiran na asistiranje mladima u svim fazama njihove tranzicije od osnovnog obrazovanja do radnog odnosa, a njihova misija je uspostavljanje i održavanje široke mreže organizacija u okviru civilnog društva, obrazovnog sistema i ekonomije, koje bi bile posvećene ovom širem cilju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.