Predstava „Idiot“ onlajn povodom smrti Tihomira Arsića

BEOGRAD – Povodom smrti glumca Tihomira Arsića u subotu 12. decembra u 21 sat na YouTube kanalu Narodnog pozorišta strimingom će biti emitovana pozorišna predstava „Idiot“, po romanu Dostojevskog, a dramatizaciji i režiji Steve Žigona, saopštili su iz Narodnog pozorišta.

U ovoj kultnoj predstavi Narodnog pozorišta Tihomir Arsić je briljantno odigrao ulogu Rogožina, za koju je dobio dve najznačajnije nagrade u svojoj karijeri – Zlatnog viteza u Moskvi na Festivalu „Zlatni vitez“ i Nagradu „Raša Plaović“ za najbolje glumačko ostvarenje u sezoni 1994/95 godina.

Predstava „Idiot“ jedno je od najznačajnijih pozorišnih ostvarenja u savremenom srpskom teatru, pre svega zato što je rađena u dramatizaciji neprevaziđene svetske literature i možda, najbolje napisanog romana ikada.

Premijera ove predstave bila je 22. decembra 1995. godine,a režiju i dramatizaciju je uradio mag pozorišne scene Stevo Žigon.

U velikom glumačkom ansamblu koji je ostvario ovu predstavu, pored Tihomira Arsića, glavne uloge su igrali Nebojša Dugalić, Ivana Žigon i Danijala Kuzmanović Pavlović.

Narodno pozorište zahvaljuje RTS-u na ustupljenom snimku iz svoje arhive, koji je urađen u režiji Slobodana Radovića.

Link za gledanje predstave biće dostupan na sajtu Narodnog pozorišta i svim društvenim mrežama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.