U trendu

Predstava “Moj muž” JDP-a večeras gostuje u Skoplju

SKOPLJE – Predstava “Moj muž” makedonske književnice Rumene Bužarovske u režiji Jovane Tomić, u produkciji Jugoslovesnkog dramskog pozorišta (JDP), večeras će biti izvedena na Internacionalnom pozorišnom festivalu “MOT” u Skoplju (Severna Makedonija).

Predstava, rađena prema istoimenoj zbirci priča, premijerno je izvedena 18. aprila na sceni Studio JDP, i već je učestvovala na festivalima „Ohridsko leto” u Ohridu, Festivalu duodrame u Topoli i na Pozorišnom festivalu „Zaplet 13” u Banja Luci, a gostovala je u Raški i na beogradskom festivalu BELEF 2021.

Na Festvalu duodrame u Topoli, mozaičan – omnibus komad “Moj muž” je dobio nagradu za najbolju predstavu festivala, a Specijalnu nagradu žiri je dodelio glumicama Jovani Belović i Sanji Marković.

Žiri Međunarodnog festivala glumca „Zaplet 13” u Banja Luci proglasio je predstavu najboljom na toj smotri, a nagradu za glavnu glumicu podelile su spomenute dramske umetnice – „za virtuoznu partnersku igru i buket uloga”, kako je žiri naveo u svom obrazloženju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.